Elérhetőségek
Coltello Kft
Tel: +36-1/200-7971
1021 Budapest
Ötvös János utca 3.
Nyitvatartás: 9:00-15:00 h-ig tartunk nyitva!
Blog

Az aktuális hírekért látogasson el a blogba:

Blog

Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Kövessen minket Facebookon
Telefon:+36-1/200-7971
E-mail:info@coltello.hu
Elérhetőségek
Blog
2023.09.29 09:41

Ipari húsdaráló: egy alapdarab az előkészítéshez

ipari húsdarálóAz ipari húsdaráló gyors, biztonságos munkát tesz lehetővé és egyben a standard minőségért is felel, de nem mindegy, milyen gépet választ. Íme egy kis segítség!

Darált hús az alapja számos népszerű ételnek, a hagyományos fogások között például a fasírtnak, míg a street food vonalon a hamburgernek, ezen felül készülnek belőle remek krémek, illetve pástétomok, és ott a disznóvágások sztárja, a kolbász is. A frissen elkészített hús zamata semmihez sem fogható, nagyobb mennyiség feldolgozása azonban csak professzionális géppel hatékony, a nagykonyháknak, hentesüzleteknek és húsüzemeknek tehát nélkülözhetetlen kelléke az ipari húsdaráló.

Mire képes egy ipari célra tervezett húsdaráló?

Ezek a gépek meglehetősen gyors munkát tesznek lehetővé, óránként több száz kiló hús előkészítésére alkalmasak, méghozzá folyamatos üzem mellett is. A felhasználók számára azonban nem megterhelő ez az iram, hiszen a gépek lelke egy nagyteljesítményű motor. A húsdarálók elbírnak akár a csontos részekkel is, az eredményen pedig a csöppet sem látszik, hogy lágyabb vagy keményebb hús került a gép garatába, a standard minőség garantált.

Lássuk a választás legfontosabb szempontjait!

ipari húsdarálóA kapacitást természetesen az alkalmazási területen felmerülő igényekre kell szabni, hiszen egész más egy hentes húsdaráló, mint például egy kisüzemi használatra szánt változat. A szerényebb modellek 50-100 kg húst darálnak egy óra alatt, de vannak olyan, igazán meggyőző teljesítményű gépek, amik óránként 900-1200 kg hús előkészítésére is képesek. Ha a munka megköveteli, érdemes a hagyományos helyett a hűtőfejes kivitelek közül választani, ezzel is helyszínre szabható a gép.

Az ipari húsdarálókhoz cserélhető, különböző lyukátmérőjű tárcsák tartoznak, ezek segítségével szabályozható a darálási méret. A leggyakrabban használt tárcsák 6 vagy 8 milliméteresek, extra finom húsokhoz azonban ezeknél jóval kisebb, 3 milliméteres változatot ajánlott választani. A tartozékok sorát nem csak extra tárcsák bővítik, van például olyan kiegészítő, ami a kolbásztöltést vagy a hamburgerpogácsa készítést hivatott megkönnyíteni.

A konyhai munka alapja: biztonság és higiénia

ipari húsdarálóMűködésüket tekintve a kisüzemi húsdarálók és a nagyteljesítményű gépek azonosak, valamennyi gyártó régóta bizonyított konstrukciókkal dolgozik. A legtöbb gép esetében külön biztonsági rendszer felel a balesetmentes használatért, a motort hűtés védi a túlmelegedéstől, de ott vannak például az egészen egyszerű, mégis elengedhetetlen gumitalpak is, amik segítenek a helyén tartani a gépet bármilyen körülmények között.

Végül ne feledjük, hogy ahol nyershússal dolgoznak, ott bizony kiemelt figyelmet kell kapnia a higiéniának, vagyis a felsoroltakon túl fontos a könnyű tisztíthatóság is. A húsdaráló belsejét fertőtleníteni kell, míg a csigahengert, a tárcsákat és a pengét le lehet szerelni a tisztításhoz. Mivel ezek az alkatrészek kivétel nélkül minden modellnél rozsdamentes acélból készülnek, egyszerűen be lehet tenni őket az ipari mosogatógépbe, ez a gyors és alapos tisztítás legkézenfekvőbb megoldása.

Ha Ön is szeretne beszerezni egy ipari húsdarálót, ami minden részletében a munka hatékonyságát támogatja, nálunk a legjobb helyen jár. Reméljük, rövid ismertetőnk alapján már könnyebben eligazodik a kínálatban és megtalálja, amire szüksége van. A termékleírásokban igyekeztünk minden műszaki paramétert és egyéb fontos információt feltüntetni, de ha mégis úgy érzi, hogy kérdéseire nem kapott választ, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink valamelyikén!

Webáruház készítés